Research and Development 1/^Archief/2009-2010/02/Fase 1/Presentatie
- Property "Auteur1" (as page type) with input value " Research and Development 1/^Archief/2009-2010/02Gebruiker:Mirjam van Nahmen" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.
- Property "Auteur2" (as page type) with input value " Research and Development 1/^Archief/2009-2010/02Gebruiker:Idzard Stoker" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.
- Property "Auteur3" (as page type) with input value " Research and Development 1/^Archief/2009-2010/02Gebruiker:Patrick Schileffski" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.
- Property "Auteur4" (as page type) with input value " Research and Development 1/^Archief/2009-2010/02" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.
Inhoud
Doel
- Het publiek moet met de aandacht bij de presentatie gehouden worden omdat onze presentatie vlak na de pauze is.
- Het publiek moet kritisch kijken naar ons ontwerp en kritiek geven.
- Het publiek moet onze keuzes begrijpen en snappen waarom we het zo hebben gedaan.
Inhoud
Vragen/Leidraad
- Wat hebben we gedaan?
- Hoe ziet het huidige ontwerp eruit?
- Waarom ziet ons ontwerp er zo uit? / Waarom hebben we deze keuzes gemaakt?
Indeling presentatie
- Inleiding (ongeveer 1 minuut)
- Wat hebben we gedaan? (1 á 2 minuten)
- 'Demo' van ons ontwerp. (4 á 5 minuten)
- Waarom ziet ons ontwerp er zo uit? (2 á 3 minuten)
- Outro (rest van de tijd)
Inleiding
- Iets leuks/boeiends verzinnen om de aandacht te trekken.
De inleiding wordt een aantal plaatjes van die met verkeerde/slechte navigatie te maken hebben. Ook is er een plaatje over een slecht ontwerp. Ik hoop dat jullie het wat vinden, de presentatie staat in dropbox. |
||
Idzard Stoker → Research and Development 1 | Remove this comment when resolved! |
Wat hebben we gedaan?
- De resultaten van ons pilot onderzoek gebruikt om een eerste ontwerp op papier te maken.
- (heel) Kort de resultaten herhalen.
- Dit ontwerp gedigitaliseerd in powerpoint.
- Probleem van de links kort aanstippen.
'Demo' van ons ontwerp
- De slides van ons ontwerp laten zien.
- Dit gebeurt zonder gebruik te maken van de links, aangezien die niet goed werken.
- Uitleg geven over het ontwerp.
- Vertellen dat er nog niks instaat over de routes die gedownload kunnen worden, aangezien het ons eerst om het ontwerp zelf ging.
- Uitleggen dat de buitenste rand er niet bijhoort.
Waarom ziet ons ontwerp er zo uit?
- Uitleg geven waarom we overal dezelfde knoppen hebben gebruikt.
- Het kleurgebruik uitleggen.
- Vertellen dat dit nog niet het definitieve ontwerp is, en dat er dus nog aan gesleuteld gaat worden.
- Uitnodigen tot kritiek op ons ontwerp (misschien wordt dit een deel van de outro).
- Toetsen in de toetsenbord-modus zijn nog steeds klein, maar er is niet meer ruimte, dus zou het of door een groter scherm (onhandig oor wandelingen) of door een pen (stylus) opgelost moeten worden.
- Geen gebruik van Engels wordjes omdat oude mensen vaak geen Engels verstaan.
Outro
- Hoe gaan we verder?
- Ons ontwerp weer opnieuw testen zoals we dat ook in de pilot hebben gedaan.
Kernuitspraken
- Intro:
- 'Zoals aan de plaatjes te zien is is het vrij belangrijk om een goed navigatiesysteem te hebben.'
- 'Een goed navigatiesysteem begint met een goed ontwerp.'
- Wat hebben we gedaan:
- 'Mirjam heeft de resultaten van de pilot verwerkt in een ontwerp op papier.'
- 'Het ontwerp hebben we daarna samen besproken en nog aangepast, daarna is het gedigitaliseerd.'
- Demo van ons ontwerp:
- 'Ons beginscherm bestaat uit 4 knoppen. We hebben hier alleen de noodzakelijk knoppen staan.'
- 'In dit ontwerp staat nog niks over eventuele routes die gelopen kunnen worden. Wel hebben we een menuutje om een bestemming in te voeren.'
- Waarom ziet ons ontwerp er zo uit?:
- 'Ouderen vinden verschillende knoppen verwarrend. Ze weten niet dat een knop een knop is als die er anders uit ziet.'
- 'Dus zien de knoppen er allemaal hetzelfde uit. Ook tekstvelden hebben een eigen uiterlijk.
- 'We hebben voor lichte kleuren gekozen, omdat dat er uitnodigender uitziet.'
- 'We hebben geen nachtmodus, omdat we niet verwachten dat iemand 's nachts gaat wandelen.'
- 'De hardware heeft alleen een aan/uit knop zodat het apparaat makkelijk te bedienen is.'
- 'De gewenste handeling en de betekenis van knoppen moet meteen duidelijk zijn. Daarom veel tekst en geen symbolen.'
- 'Omdat men meestal in de stad loopt waar ze op dat moment zijn, hebben we de invoer van land en stad optioneel gemaakt.'
- 'Het ontwerp is zeker nog niet definitief, we verwachten dat het nog veel gaat veranderen.'
- Outro:
- 'Wij denken dat dit, na de laatste aanpassingen om alles in powerpoint te laten werken, een goede opzet is om ons ontwerp te onderzoeken en het verder te ontwikkelen.'
- 'Dit onderzoeken willen we doen op dezelfde manier als we in de pilot hebben gedaan.'
- 'Zijn er nog vragen en/of hebben jullie kritiek op ons ontwerp?'
Script
Het script is niet bindend. Ik ga niet precies deze tekst zeggen, maar het geeft me een beeld wat ik allemaal moet vertellen. Soms zal ik meer vertellen over een bepaald onderwerp, en soms zal ik dingen vergeten en dus minder vertellen.
Inleiding
Zoals jullie net hebben gezien maken wij het ontwerp voor een navigatiesyteem. Dit is een ontwerp voor een navigatiesysteem voor wandelingen, met extra aandacht voor de oudere gebruiker. De plaatjes op de dia's vertellen het verhaal van wat er gebeurd als er geen goede navigatie aanwezig is. Op het ene moment ben je lekker over drempeltjes aan het rijden, en het volgende moment merk je dat je een afslag hebt gemist... Een goed navigatiesyteem is dus cruciaal voor een geslaagde reis. En een goed navigatiesysteem begint bij een goed ontwerp.
Wat hebben we gedaan?
Beschrijving, plaatjes en kleur noodzakelijk
Ik ga nu eerst vertellen wat we in deze fase hebben gedaan. We hebben, zoals waarschijnlijk de meeste van jullie, onze onderzoeksresultaten van de pilot verwerkt en gebruikt om ons product verder te ontwikkelen. Dit hebben we in drie stappen gedaan. Eerst heeft Mirjam met behulp van onze resultaten een eerste ontwerp op papier gemaakt. Daarna hebben we dat ontwerp met z'n drieën bekeken en aangepast waar nodig. Toen ons ontwerp naar ons idee goed was zijn we het gaan digitaliseren door middel van powerpoint. Hier zijn we nog druk meer bezig.
Brug: Het ontwerp is dus nog niet helemaal af in powerpoint, maar we willen jullie desondanks wel graag laten zien wat we tot nu toe af hebben. Ik zal nu delen van ons ontwerp laten zien zodat jullie en indruk krijgen waar we mee bezig zijn. Ik laat gewoon de slides zien. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er bij elke knop iets gebeurd, maar dat hebben we nu nog niet geheel geïmplementeerd.
'Demo' van ons ontwerp
Vooral visueel, met daarnaast korte beschrijving
Beginscherm: Dit is het startmenu van ons systeem. Zoals jullie kunnen zien zitten daar maar 4 knoppen op. De oranje rand aan de buitenkant is de hardware van het apparaat. De rode knop is dus geen touchscreen maar een drukknop.
Route wandelen: Dit is het menu waar je op uitkomt als je een route wil wandelen. Er zijn 3 mogelijkheden om een route te wandelen en een knop om naar het startscherm te gaan. Hierna komen de slides die je afloopt als je een nieuw adres is voert.
Land: Hier kan met kiezen of ze in het land willen lopen waar ze op dat moment zijn. Bij ja worden ze meteen doorgestuurd naar de keuze voor een stad. Bij nee moeten ze een land intikken.
Land intikken: Hier kan men een land intikken.
Stad: Dit scherm is hetzelfde als dat van land, alleen gaat hier de keuze over steden.
Postcode/stad: Als men een stad wil invoeren kan men eerst de keuze maken of ze de postcode of de naam van de stad willen invoeren.
Volgende 4 dia's: Wijzen zich vanzelf.
Opgeslagen Adres: Dit is het scherm wat je ziet als je voor een opgeslagen adres kiest ipv nieuw adres. De adressen kunnen natuurlijk wel namen worden gegeven.
Bijzondere Bestemming: Dit scherm komt op wanneer er voor een bijzondere bestemming wordt gekozen. Gebruikers kunnen hier kiezen voor een categorie zoals bezienswaardigheden.
Ondercategorien: Bijvoorbeeld wanneer er naar een restaurant gezocht wordt.
Kaart: Zo willen we het scherm met de kaart eruit laten zien. We hebben een in en uitzoom knop zodat je kan zien waar de route langs loopt en wanneer het niet precies duidelijk is waar je heen moet ingezoomd kan worden voor extra detail.
Uit: Dat was onze demo.
Waarom ziet ontwerp er zo uit?
Uitleg, met stukjes ontwerp erin
Nu zal ik uitleggen waarom ons ontwerp er zo uitziet, en waarom we juist deze beslissingen hebben gemaakt. Ten eerste hebben ouderen er moeite mee als bepaalde onderdelen van de interface steeds van vorm veranderen. Zo hadden Patricks grootouders bijvoorbeeld moeite met de 'options' knop vinden omdat die er anders uitzag dan de rest van de knoppen. Daarom hebben we ervoor gekozen alle knoppen er hetzelfde uit te laten zien. We hebben alle knoppen een 3D uiterlijk te geven en de tekstvelden zijn een simpele rechthoek geworden. Hierdoor zijn die onderdelen makkelijk te herkennen.
De gewenste handelingen en de functie van knoppen moet meteen duidelijk zijn. Daarom staat bij elk scherm duidelijke vragen en staat er tekst op de knoppen in plaats van symbolen. Zo kunnen ook mensen met weinig computerkennis makkelijk van het systeem gebruik maken. We hebben het kiezen van land en stad optioneel gemaakt omdat mensen meestal in de stad waar ze zijn willen wandelen.
Daarnaast hebben we om de ouderen tegemoet te komen zachte en lichte kleuren gebruikt omdat dat er uitnodigend uitziet. We hebben geen nachtmodus met donkere kleuren omdat we niet verwachten dat iemand 's nachts gaat wandelen. Ook moet de hardware zo makkelijk mogelijk zijn, daarom heeft het apparaat alleen een aan/uit knop.
Ons ontwerp is zeker nog niet definitief, we verwachten dat we nog veel zullen moeten veranderen.
Outro
Kort en krachtig, uitnodigend voor kritiek
Wij denken dat we met dit ontwerp, nadat we hebben gezorgd dat alles werkt, een goede basis hebben om ons ontwerp te onderzoeken en verder te ontwerpen. We willen in de volgende fase ons ontwerp onderzoeken op dezelfde manier als we in de pilot hebben gedaan. Dit is het einde van onze presentatie over ons project. Zijn er nog vragen of heeft iemand opbouwende kritiek op ons ontwerp?