Research and Development 1/2010-11/project/nAPP/Tussenpresentatie
Inhoud
Tussenpresentatie
Doel
Duidelijk aangeven waar we mee bezig zijn. Hierdoor kan het publiek de presentatie begrijpen en goed volgen. Ons doel is dat het publiek een duidelijk beeld krijgt waar we mee bezig zijn. Daarnaast is het natuurlijk ook goed om het publiek te overtuigen dat we goed bezig zijn en dat fase 2 (en hierdoor ons projectje) goed afgerond gaat worden.
Inhoud
Presentatie is hier te downloaden.
De presentatie bestaat vooral uit enkele kernuitspraken en kernbegrippen. De presentatie is opgebouwd om ons doel te kunnen halen (het overtuigen van het publiek).
Verhaal
Sheet 1
Inloggen met login/password. Hierdoor weet de ANWB meteen wie belt en heeft alle benodigde gegevens al bij de hand.
Geeft automatisch GPS locatie door. Hierdoor hoeft de gebruiker niet uit te leggen waar hij/zij staat. De ANWB weet meteen waar de gebruiker is en kan snel en gericht hulp sturen.
Sheet 2
Wat moet de applicatie nou precies kunnen/doen? In sheet 1 zijn de basis dingen al uitgelegd. Hier kunnen we het meer uitdiepen (mogelijkheden, problemen, oplossingen).
Hoe willen we ons doel bereiken? Wat waren we van plan en wat zijn we nu van plan? Hoe hebben wij geprobeerd om de applicatie op te bouwen. Welke problemen zijn we hierbij tegengekomen en welke (onverwachtte) aanpassingen hebben we moeten doen?
Gebruikte API's. Welke API's zijn er gebruikt?
Sheet 3
Uitleggen welke functies, options, settings er mogelijk zijn met de applicatie. Waarom juist deze functies? Per functie uitdiepen waarom we er gebruik van willen maken en wat ons doel met een bepaalde functie is.
Sheet 4
To-do list. Waar zijn we nog niet aan toegekomen? Hoe willen we een mogelijke backend aanpakken. Hoe zit het met een UI. Welke bugs zijn we al tegengekomen en/of verwachten we nog tegen te komen.
Mogelijke "extra" applicatie voor ANWB-medewerkers. De twee applicaties kunnen misschien onderling communiceren en hierdoor real-time updates mogelijk maken. Een ANWB-medewerker kan bijvoorbeeld zien welke gebruiker dicht bij hem/haar zit en meteen hulp aanbieden. Dit zullen we verder moeten uitzoeken en waarschijnlijk alleen doen als we met de echte applicatie klaar zijn. Het is in ieder geval een leuke functie, maar wel een "extra".