Architecture and New Challenges/2011-12
Inhoud
Planning
Deelnemers
Marc Bitter, Niels Braakensiek, Harm van den Brink, Xander Damen, Edwin van der Graaf, Surbhi Gupta, Joost Hendricksen, Bruno van Hoek, Dimitri Huisman, Chris Kleine Staarman, Vincent Kool, Ashwien Rampersad, Robin Rutten, Roman Sizonenko, Mark Spreeuwenberg, Rob Thijssen, Joost Timmerman, Menno van Wieringen, Niek Wolfkamp, Ying Zeng
Instructies om hier in de werkplaats een dossier te beginnen
Om aan de cursus mee te doen moet je je ook nog hier in deze elektronische werkplaats op de juiste manier inschrijven en een stukje Categorie:Dossier FAQ opbouwen.
- Hoe schrijf ik me hier in als student?
- Hoe kan ik hier een pasfoto laten verschijnen?
- Hoe leg ik mijn dossier aan?
- Maak, indien nog niet geschied een jaarpagina aan op Special:Mypage/2017-18 en zet, indien nog niet geschied, deze code erin:
{{dit jaar}}
- Maak een cursuspagina aan op Special:Mypage/2017-18/Architecture and New Challenges en zet deze code erin:
{{deze cursus}}
- Als het goed is, verschijnt dan op je visitenkaarte hieronder een blauwe link naar je Special:Mypage/2017-18/Architecture and New Challenges-pagina. Op dit moment hebben al 0 deelnemers zo'n pagina.
Hier kun je zien welke dossiers goed begonnen zijn
Opdracht: Voorkennis op het gebied van Architectuur in kaart brengen
In Architecture and New Challenges gebruiken we een begripssysteem waarmee men het werk van de architect kan beschrijven maar waarmee je ook je opleiding vanuit een hoger perspectief nog eens kunt bekijken.
Voor jezelf, maar ook voor de docenten van de opleiding Informatiekunde is het nuttig om te weten, welke cursussen in je opleiding (op universiteit of HBO) aan welke gebieden bijgedragen hebben. Met name is dit interessant bij de volgende architectuurgebieden:
- Belanghebbenden, divergerende belangen, belangenconflicten, afstemming
- Achterhalen van de nodige domeinkennis van het probleemdomein
- Omgaan met de verschillende talen die de verschillende belanghebbenden spreken
- Omgaan met de beperkingen en mogelijkheden van de omgeving van een te bouwen systeem
- Achterhalen van de principes van (de organisatie van) de opdrachtgever
- Regels voor het gebruik, die samen met een systeem ontworpen worden
- Kwaliteitsprincipes functionaliteit, duurzaamheid, schoonheid - en dan met name duurzaamheid en schoonheid, want aan functionaliteit wordt doorgaans veel aandacht besteed.
- De menselijke maat
Daarom doe s.v.p. het volgende:
Kopieer de volgende code:
{{deze cursus}} == Voorkennis == === Belanghebbenden en afstemming === === Domeinkennis === === Talen van belanghebbenden === === Omgaan met mogelijkheden en beperkingen van de omgeving === === Principes van organisaties === === Co-design van een systeem en regels voor zijn gebruik === === Duurzaamheid van IT-systemen === === Schoonheid / beleving van IT-systemen === === De menselijke maat ===
Plak dit vervolgens in je pagina Special:Mypage/2011-12/Architecture and New Challenges .
Vul ten slotte onder elk kopje in, welke cursussen uit je opleiding daaraan bijgedragen hebben. Geef daartoe de naam en instelling van de opleiding, de naam van de cursus en een paar steekwoorden aan.
Heb je in je opleiding over een van de gebieden helemaal niets gehad? Geef dat dan ook aan.