Categorie:Opgeklopte lucht

Uit Werkplaats
Versie door Hanno Wupper (overleg | bijdragen) op 18 jul 2007 om 12:40 (New page: thumb|left|opgeklopt{{STANDAARDFOUT}} In de wetenschap en ook in deze cursus gaat het om communicatie en informatieuitwisseling die ergens over gaat. Je academische...)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
opgeklopt
Markering in de code:
{{Standaardfout|Opgeklopte lucht|commentaar}}

In de wetenschap en ook in deze cursus gaat het om communicatie en informatieuitwisseling die ergens over gaat. Je academische collega's (hier: medestudenten en docenten) zijn daarbij niet gediend met opgeklopte lucht. Misschien heb je op school of op een andere opleiding zulke luchtklopperij geleerd. Dat neemt niemand je kwalijk. Hier op de universiteit moet je dit echter weer afleren en deze pagina wil je daarbij helpen.

Wat is opgeklopte lucht?

Een bekend soort snoep - opgeklopte suiker - is al erg genoeg: groot van volume en niet beslist gezond, goedkoop te maken en duur verkocht. Uit academisch perspectief nog erger is het opkloppen van lucht: zinnen, alinea's en hoofdstukken die zoet en volumineus te lezen zijn, maar geen enkele inhoud hebben.

Het is in de academische wereld goed gebruik om elkaar te wijzen op zulke onbedoelde ontsporingen.

Een denkbeeldig voorbeeld

Dit is de inleiding van het werkstuk dat we voor deze cursus moeten maken. Het maken van zo'n werkstuk is namelijk verplicht. We beginnen met de inleiding, waarin wij bij wijze van inleiding schrijven dat we dit werkstuk in het kader van deze cursus maken. We besluiten deze inleiding door erop te wijzen dat het werkstuk in de volgende hoofdstukken beschreven is.

Hoofdstuk 1. Na in de inleiding dit werkstuk te hebben ingeleid, beginnen we in dit hoofdstuk met de beschrijving...

Wat doe ik als mijn pagina's in de lijst hieronder verschijnen

De lucht eruit laten stromen, hele zinnen schrappen of tot de essentie terugbrengen!

Deze categorie bevat geen pagina’s of media.