Research and Development 1/2010-11/project/DaStrawberries/presentaties/tussenpresentaties

Uit Werkplaats
< Research and Development 1‎ | 2010-11‎ | project‎ | DaStrawberries‎ | presentaties
Versie door Koen van Ingen (overleg | bijdragen) op 30 jun 2011 om 16:25 ({{contents}} toegevoegd)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Bagjoke.jpg

Research and Development 1

Patrick van Bommel
Sjaak Smetsers


 © comments



Inleiding

Op deze pagina wordt onze voorbereiding van de tussenpresentatie beschreven. In deze presentatie is het belangrijk om het publiek het vertrouwen te geven dat je project goed zal eindigen. Ook moet er getoond worden wat we precies al gedaan hebben en wat we bereikt hebben.

Doel

Zoals in de inleiding beschreven is, hebben wij al een redelijk duidelijk doel meegekregen: Aan het eind van de presentatie moet het publiek vertrouwen krijgen in een goede afloop van ons project. Het publiek bestaat, net als bij de vorige presentatie, uit mede-studenten en twee docenten.
Om dit vertrouwen te krijgen moet er in ieder geval verteld worden wat we precies gedaan hebben. Verder kan er dan een demo of mockup getoond worden.

Het vertrouwen van het publiek gaan wij winnen, door ze een overtuigende demo te laten zien waarin al een groot deel van onze app functioneel is. Vervolgens gaan we ook nog kort en niet te technisch te vertellen hoe wij dit ongeveer voor elkaar gekregen hebben en vertellen wij wat er nog moet gebeuren. Waarschijnlijk zal het publiek dan wel overtuigd zijn dat wij op de goede weg bezig zijn en dat ons project goed zal eindigen.

Inhoud

Voor de inhoud moeten we gaan kijken wat er allemaal in onze presentatie moet zitten. Om het publiek te overtuigen zal er in ieder geval een demo getoond moeten worden. Voordat deze demo getoond wordt zal eerst even uitgelegd moeten worden wat we precies gedaan hebben sinds de pilot en wat er dus allemaal al gelukt is. Na de demo gaan we nog vertellen wat er allemaal nog moet gebeuren. Vervolgens kan het publiek zelf een afweging maken (wat er al gedaan is, en wat er nog moet gebeuren) waarna ze tot de conclusie zullen komen dat ons project wel degelijk goed zal eindigen.

Dit geeft ons de volgende opbouw voor de presentatie:

  • Inleiding waarin we nog een keer kort uitleggen wat onze app precies inhoudt.
  • Een uitleg over de belangrijkste dingen die we sinds de Pilot gedaan en bereikt hebben.
  • Een demo (sluit dan vloeiend aan op de uitleg die we hiervoor hebben gegeven).
  • Na de demo vertellen we wat ons nog te doen staat.
  • Een afsluiting waarin we nog een korte samenvatting geven en waarna het publiek overtuigd moet zijn van een goede afloop.


Verhaal

Inleiding

In de inleiding wordt er ten eerste op de Powerpoint een overzicht getoond van wat er behandeld wordt. Vervolgens leggen we nog eens kort uit wat onze app precies inhoudt:
Met onze app is het mogelijk om 'quotes' die mensen in het dagelijks leven zeggen/gebruiken op te slaan op je smartphone. Vervolgens worden deze geupload naar een centrale database, waarna iedereen ze met onze app kan bekijken.

Door in onze inleiding kort te herhalen wat onze app ook alweer was, zal het publiek een 'o ja'-gevoel krijgen waardoor ze geïnteresseerd zullen luisteren naar wat ons op dit moment al gelukt is.

Kern

Vervolgens wordt in de kern dus uitgelegd wat we sinds de Pilot bereikt hebben. In ons pilotproject hebben we een begin gemaakt met Android-ontwikkelen, waarin het ons gelukt was om simpele gegevens uit te wisselen tussen telefoon en centrale database.

Sindsdien hebben we het volgende bereikt:

  • Bij het starten van de app worden automatisch de nieuwste quotes opgehaald
  • Het is mogelijk om aan te melden.
  • Als men aangemeld is, is het mogelijk om quotes toe te voegen.
  • Een aantal niet-zichtbare veranderingen in de code die onder andere de veiligheid garanderen (zoals het gehasht versturen van wachtwoorden naar de server).
  • We hebben al een heel ontwerp, van hoe de GUI er uit moet zien.

De vier bovenstaande punten moeten in de presentatie natuurlijk niet opgesomd worden, maar in een vloeiend verhaal verteld worden, met eventueel nog wat extra uitleg bij ieder punt.

Als dit alles verteld en uitgelegd is, is het tijd voor een demo. In deze demo voegen we een Quote toe, waarna deze te bekijken valt in het hoofdscherm.

Vervolgens vertellen we wat er nog moet gebeuren:

  • Toevoegen van functionaliteit, zoals het indelen van quotes in verschillende groepen het zoeken naar quotes.
  • Implementeren van de GUI, zoals wij deze ontworpen hebben: Hierbij moet er nog onderscheid gemaakt worden tussen aangemeld en niet-aangemeld.
  • Onderzoek doen.

Als we dit zo onderverdelen (uitleg, demo, uitleg), zorgen we voor wat afwisseling, waardoor het publiek gemakkelijker de aandacht erbij kan houden.

Slot

Er wordt afgesloten met een korte samenvatting. Daarna kunnen eventuele vragen worden beantwoord.

Powerpoint

Bestand:Quote app tussenpresentatie.pdf