ENIGMA

Uit ENIGMA
(Doorverwezen vanaf Hoofdpagina)
Ga naar: navigatie, zoeken

In hoofdstuk 9 van Enigma deel 1 wordt het onderwerp “Geschiedenis van de computer” besproken. Dat gebeurt aan de hand van teksten en bijbehorende opdrachten. In 5 vwo gaan we dit onderwerp op een andere manier uitwerken, namelijk in de vorm van een wiki. De mogelijkheid om van een wiki-omgeving gebruik te kunnen maken, hebben we te danken aan de medewerking van de Radbouduniversiteit van Nijmegen (afdeling informatica en informatiekunde).

Met het begrip wiki of wiki wiki wordt een verzameling van een bepaald type hypertextdocumenten aangeduid alsook de software die gebruikt wordt om deze te realiseren. Een wiki is een applicatie of (web)toepassing, waarmee webdocumenten gezamenlijk kunnen worden bewerkt. Een bekend voorbeeld van een wiki is Wikipedia. De term is afgeleid van het woord wiki wiki, dat uit het Hawaïaans komt en “snel, vlug, beweeglijk” betekent.

In principe kan een wiki dienen voor alles waarvoor de gebruikers willen dat het dient. Zo leent een wiki zich uitstekend voor samenwerking met anderen. In toenemende mate worden wiki’s gebruikt om kennis met elkaar te delen. En dat is ook de richting die wij zullen uitgaan bij de uitwerking van deze praktische opdracht.

WorkInProgress.gif

Dingen die we gaan doen:

  • maken groepsindeling
  • kiezen van een onderwerp
  • leren werken met een wiki
  • uitwerken van het gekozen onderdeel in de wiki
  • leveren van bijdragen cq commentaar op het werk van anderen
  • bijhouden van een logboek
H.W. Dit is een voorlopig Commentaar. Haal het s.v.p. weg zodra het probleem opgelost is en de relevante informatie op de juiste plek staat.


Links:

Persoonlijke instellingen